Étkezés és egzotikus kirándulások egy madeirai körutazáson

Étkezés és egzotikus kirándulások

Az étkezési lehetőségek a madeirai körutakon nem olyan változatosak, mint az utazása többi részén, de minőségükkel és egyediségükkel kárpótolnak. A sziget szubtrópusi klímája lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy Európában máshol nem látott trópusi gyümölcsöket neveljenek, a sziget egyes részeit banánültetvények borítják, a golgota, guava, pitanga, pudingalma, tamarillo és más egzotikus finomságok pedig megjelennek az étlapokon.

Ne hagyja ki az uzsonnát a Reid’s Palace-ban, a 115 éves, elterülő rózsaszín csodában a város szélén, ahol fonott fotelekben lazíthat, és lenézhet a hajójára, miközben megfelelő angol teát kortyolgat, és finoman beleharaphat kéregtelen szendvicsekbe és kis falatokat a madeirai tortából.

Madeira körutazás

Egy madeirai utazás nem lehet teljes anélkül, hogy kipróbálná a névadó szeszezett borát, a sós, fás, lakkozott, citrusos és oxidált ízek és aromák összetett keverékével. Számos hagyományos madeirai borház kínál túrákat és kóstolókat, köztük a H.M. Borges és Pereira d’Oliveira, amelyek közül az elsőt 1850-ben alapították. A sziget számos desszertet is kínál, köztük a bolo de miel néven ismert sűrű mézes süteményeket, valamint füstölt vagy grillezett húsételeket, mint például az espetadas vagy a marhasült. sóval és fokhagymával bedörzsöljük.

Étkezés és egzotikus kirándulások egy madeirai körutazáson

Ha egy adag kultúrára vágyik egy madeirai körutazáson, menjen a Funchalban található Zona Velha-ba, ahol a város számos legjobb étterme és bárja található. Ez a feltörekvő művészeti negyed a színek szimfóniája, feltűnő falfestményekkel festett ajtókkal és néhány művészeti galériával. Ez egy nagyszerű hely egy délután eltöltésére emberek figyelésével, és böngészhet a helyi kézműves termékek között.

A madeirai körutazáson nincs hiány, hiszen a városközpontot buszok és taxik szolgálják ki, a hegyvidéki táj pedig kiválóan alkalmas túrákra és sétákra. Az egyik népszerű kirándulás Porto Moniz festői lávamedencéinek meglátogatása, ahol ázhat a meleg vízben, és élvezheti Funchal panorámáját a zord sziklákról.

Ahogy az egykor létfontosságú kereskedelmi kihelyezett szigetről elvárható, Madeira konyhája gazdag és változatos, a hagyományos tascák (kis tavernák) és a finom étkezőhelyek az olasz, mediterrán és más nemzetközi konyhákkal osztoznak. De a helyi ízek azok, amelyek igazán átütnek, különösen népszerűek a mézes sütemények és a füstölt vagy grillezett húsok. Érdemes kipróbálni a bolo de mel-t is, egy sűrű, sötét édességet, amely melaszból, disznózsírból, citrusfélékből és madeirai borból meglepően finom és kielégítő csemegét alkot.

És ne felejtse el megkóstolni a sziget italát, a helyi fehér rum, citruslé és cukor vagy méz erőteljes keverékét, amelyet erőteljesen összeráznak jéggel egy poncha néven ismert pohárban. Néhány korty, és máris érezni fogod a zümmögést.

Website design By BotEap.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *